Pittig zoet kaasplankje
Gemakkelijk
25 Min
10 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Halveer de camembert overlangs. Meng de fi jngehakte walnoten met de honing en de peterselie, verdeel over de onderste helft van de kaas en druk lichtjes aan. Leg de bovenste helft erop, druk alles nog ietsje aan. Pak de camembert in huishoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 2
Prik de vijgen met een vork een paar keer in, leg ze in een kleine schaal met de port en marineer de vijgen minimaal 2 uur.
Stap 3
Haal de kazen 1 uur voor gebruik uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Garneer de camembert eventueel met walnoten en peterselie, leg hem op een mooie schaal of kaasplank en snijd er vast enkele puntjes uit.
Stap 4
Leg de blauwe kaas op de plank en leg de partjes peer ernaast. Snijd de belegen kaas in mooie blokjes en leg de uitgelekte vijgen erbij.
Wijntip:
Château du Chayne, Monbazillac, Frankrijk
Tip
Lekker met stokbrood, krentenbrood en/of crackers.