Pitabroodjes met kip en gegrilde groenten
Gemakkelijk
15 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kipfilets in blokjes en marineer ze in olijfolie, paprikapoeder en peper en zout. Bak ze in de koekenpan in ongeveer 4 min gaar op hoog vuur.
Stap 2
Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakjes van ongeveer 3 mm dik. Meng wat olijfolie, knoflook peper en zout in een kommetje. Kwast wat olie over de groenten. Let wel op dat er niet te veel knoflook over de groenten gesmeerd wordt, omdat deze sneller zullen verbranden. Leg de aubergine- en courgetteplakken in een grillpan of op de barbecue. Rooster ze in ongeveer 10 min totdat ze zacht zijn en bruine grillstrepen hebben. Voeg de laatste minuten ook de gegrilde paprika toe aan de pan.
Stap 3
Meng de Griekse yoghurt met een geperst teentje knoflook en peterselie. Gril de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ze kunnen ook in de broodrooster.
Stap 4
Snijd de pitabroodjes open en smeer ze in met de yoghurtsaus. Beleg de broodjes met de kip en groenten en als laatste met nog een beetje saus.
Tip
- Lekker met gebakken aardappelen. - Vervang de kip eens door falafel en/of hummus.