Pisang Goreng met kaneel en vanille-ijs
Gemakkelijk
15 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Doe de bloem, het ei, de melk, de vanillesuiker, 1 tl kaneel en een snufje zout in een mengkom en roer met een garde tot een glad beslag.
Stap 2
Pel de bananen, snijd ze in drie stukken en halveer elk stuk overlangs.
Stap 3
Dompel de stukken banaan in het beslag.
Stap 4
Verhit de frituurolie in een pan tot ongeveer 175 graden. Schep de stukken banaan voorzichtig één voor één uit de beslagkom in de frituurolie en frituur ze goudbruin.
Stap 5
Laat de gefrituurde stukken banaan uitlekken op een vel keukenpapier.
Stap 6
Verdeel de stukken banaan over borden en serveer elk bordje Pisang Goreng met een of twee bollen vanille-ijs, wat poedersuiker en extra kaneel.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 0.92 per persoon.