Panzanella salade
Gemakkelijk
5 Min
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de baguette volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2
Rooster de pijnboompitten in een pan met een klein scheutje olijfolie. Laat de pijnboompitten afkoelen.
Stap 3
Pel de rode ui en snijd het in kleine blokjes. Snijd het brood en de tomaten in kleine blokjes en doe dit in een kom.
Stap 4
Voeg de rode ui, de olijfolie, de azijn en wat zout en peper naar smaak toe. Meng dit goed en zet de salade in de koelkast weg.
Stap 5
Verdeel de salade over een schaal of een bord en garneer het met wat rucola, ansjovis, olijven, verse basilicum en de geroosterde pijnboompitten. Sprenkel er naar smaak olijfolie over.
Tip
Deze salade laat zich perfect combineren met bijvoorbeeld tonijn, geroosterde paprika, gegrilde courgette, verse kruiden of wat noten. Lekker als bijgerecht bij een lichte (vis)soep.