Ovenschotel met zoete aardappelpuree
Gemakkelijk
35 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Ovenschotel met zoete aardappelpuree
Verwarm de oven voor op 180 graden en schil de zoete aardappels. Kook ze beetgaar in een ruime pan op hoog vuur.
Snijd de rode ui en de champignons en pers de knoflook. Fruit de ui aan in de pan met de knoflook en voeg na een aantal minuten de champignons toe en bak tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna het gehakt toe en meng goed door elkaar.
Wanneer de aardappels gaar zijn giet je ze af en stamp je ze tot een puree, eventueel met een klontje roomboter/ creme fraiche. Breng op smaak met peper en zout.
Pak een ovenschaal en verdeel eerst het gehaktmengsel over de bodem. Vervolgens verdeel je de zoete aardappelpuree eroverheen en top af met de geraspte kaas.
Zet voor 20-25 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.