Open ravioli van knolselderij met bosuicrème, kruidenolie en pijnboompitten
Gemakkelijk
35 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de knolselderij, schaaf met de mandoline 8 zo dun mogelijke plakjes en houd apart. Snijd de rest in blokjes van ca. 2 cm. Snijd de bosui in dunne schuine ringetjes en houd een handje apart voor de garnering. Breng de slagroom met de blokjes knolselderij en bosui aan de kook. Kook in ca. 15 min. op laag vuur met de deksel schuin op de pan gaar. Schep halverwege om.
Stap 2
Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Schud op een bord en laat afkoelen. Schenk de olie in een hoge beker. Ris de rozemarijn, tijm en oregano van de takjes, voeg toe en maal met de staafmixer fijn.
Stap 3
Steek de plakjes knolselderij met een steekring uit. Kook in 1 min. gaar en laat afkoelen in een kom koud water. Stamp de knolselderij met de bosui en slagroom met een pureestamper fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Leg op elk bord een plakje knolselderij. Schep de bosuicrème erop en dek af met een plakje knolselderij. Besprenkel met de kruidenolie, bestrooi met de pijnboompitten en garneer met de apart gehouden bosui.
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1.70 per persoon.
Tip
Voeg voor wat pit eventueel fijngesneden rode peper toe aan de puree.