Op de huid gebakken zalm met mosterdsaus en lauwwarme bonen
Gemakkelijk
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de tuinerwten in een zeef ontdooien. Pel de knoflook.
Stap 2
Haal de sperziebonen af en kook ze in water met zout in ± 7 minuten beetgaar. Giet ze af en pers de knoflook erboven uit. Schep de tuinerwten 1 el olijfolie erdoor.
Stap 3
Klop intussen een sausje van de mascarpone, de mayonaise, mosterd en peper en zout naar smaak.
Stap 4
Bak de opbakaardappelen met 1 el olijfolie in de pan, 8 tot 10 minuten beetgaar.
Stap 5
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de met peper en weinig zout bestrooide zalm 4 minuten op de huidzijde. Keer voorzichtig met een spatel en bak de andere kant nog 2-3 minuten.
Stap 6
Schep de groenten en gebakken aardappelpartjes op de borden. Leg de zalm ernaast en verdeel het sausje en de augurk erover.
Wijntip
Serveer met een glas Gavi.