Ontbijtcrumble met stoofpeertjes en kaneelyoghurt
Gemakkelijk
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de rietsuiker met de havermout, bloem, citroenrasp en het zout. Snijd de roomboter in kleine blokjes en meng met je vingertoppen zo snel mogelijk door het droge bloemmengsel. Stop zodra de boter klontjes vormt met de rest van de ingrediënten, het is niet de bedoeling dat het een deeg wordt of volledig mengt.
Stap 2
Verdeel het botermengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven. Controleer of de crumble goudbruin is en haal uit de oven. Laat volledig afkoelen en breek indien nodig in kleinere stukjes. Meng ondertussen de yoghurt met de kaneel en honing.
Stap 3
Serveer de stoofperen in vier schaaltjes. Top af met de crumble en serveer met de kaneelyoghurt.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,21 per persoon.
Tip
Serveertip: Snijd de stoofpeertjes in dikke parten en verdeel in een stervorm over 4 bordjes. Top af met de crumble en schep er een lepel kaneelyoghurt bij. Serveer de rest van de kaneelyoghurt in een schaaltje erbij.