Noedels met kip en zelfgemaakte pindasaus
Gemakkelijk
5 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
Snijd de kip in blokjes en bak ze in de pan tot ze gaar en goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de bami/nasi groenten toe. Roerbak de groenten tot ze knapperig en gaar zijn. En voeg daarna 2 eetlepels ketjap toe.
Terwijl de groenten bakken, bereid je de pindasaus. In een klein steelpannetje, meng je de pindakaas, melk, ketjap en chilipoeder. Zet het pannetje op laag vuur en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg de mie bij de kip en de bami groenten en meng goed door elkaar. Serveer de bami met de zelfgemaakte pindasaus. Garneer eventueel met gehakte pinda’s of gefrituurde uitjes.