Nasi met bloemkoolrijst, boontjes en een eitje
Gemakkelijk
10 Min
10 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Hak de bloemkoolroosjes tot de grootte van rijstkorrels in een keukenmachine en zet de bloemkoolrijst apart.
Stap 2
Verhit een scheut plantaardige olie in een hete wokpan en bak de gebroken sperziebonen knapperig. Voeg de boemboe toe en roer goed.
Stap 3
Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en wok mee. Doe dit op hoog vuur en blijf goed roeren. Proef na een paar minuten of de bloemkoolrijst de gewenste gaarheid heeft en zo ja, haal van het vuur.
Stap 4
Bak in een andere pan spiegeleitjes van de eieren.
Stap 5
Verdeel de nasi met bloemkoolrijst over kommen en leg een eitje in elke kom. Maak af met wat kroepoek, de gefrituurde uitjes en eventueel wat verse rode peper.
De prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,87 per persoon.