Mosselen met crème fraîche
Gemakkelijk
5 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Was de mosselen, tik ze op het aanrecht (dan sluiten ze) en laat 5 min op een vergiet staan, zodat ze het water weer loslaten.
Stap 2
Mix in een maatbeker de wijn en crème fraîche met een staafmixer.
Stap 3
Doe de olie in de mosselpan en voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe. Bak de groente zachtjes glazig.
Stap 4
Voeg de mosselen toe en schep om met de groente. Schenk het wijnmengsel erbij.
Stap 5
Leg de deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur. Als de stoom onder de deksel vandaan komt, schud dan met de deksel erop om en stoom nog 1 min. Draai het vuur uit. Schud de mosselen om. Als ze allemaal geopend zijn, dan zijn ze goed. Schep de verse peterselieblaadjes erdoor en serveer met Frans stokbrood en een groene salade.