Milsani Broeder
Gemakkelijk
260 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de Milsani melk met het water. Roer de eieren er doorheen. Mix daarna het zelfrijzend bakmeel (met een snufje zout) er door.
Stap 2
Wanneer je een mooi beslag hebt, giet dit dan in een kussensloop en knoop deze dicht.
Stap 3
Dompel de zak in een grote pan gevuld met water, zodat het beslag in het water ligt. Laat dit vervolgens 2 uur licht koken. Draai de zak om het halfuur.
Stap 4
Tijd om de zak uit het water te halen! Kijk goed of je broeder gaar is en snijd daarna in plakjes. De broeder kan aardig machtig zijn, dus dunne plakken zijn wellicht aan te raden.
Stap 5
Giet lekker stroop over de broeder. Tip: Verwarm de stroop van te voren en voeg eventueel nog een klontje boter toe.
Tip
We nemen je mee naar het jaar 1975. We gaan namelijk Broeder maken. Het recept is al langer bekend, met name onder West-Friezen. Het heeft wat weg van een pannenkoek en is daarom ook lekker met stroop. Maar in plaats van een koekenpan heb je hiervoor een grote pan nodig. En een kussensloop?!