Makkelijke citroencake met glazuur
Gemakkelijk
10 Min
60 Min
8 Personen
Ingrediënten
8 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm je oven voor tot 175 graden. Bedek een langwerpig bakblik met bakpapier.
Stap 2
Neem er een grote mengkom bij en doe daar de plantaardige olie in. Voeg de suiker en de eieren toe en roer met een garde. Voeg tot slot de bloem toe en rasp de helft van de citroenschil bij de kom. Roer nogmaals en stort het mengsel uit in het bakblik.
Stap 3
Bak gedurende 55 tot 65 minuten goudbruin. Test met een prikkertje of de cake gaar is. Laat afkoelen.
Stap 4
Maak glazuur door het poedersuiker in een kommetje te doen en er een kneepje citroen bij te doen. Roer en voeg meer citroensap toe, tot er een mooi glad glazuur ontstaat. Stort het glazuur uit op de citroencake en rasp er nog wat extra citroenschil over.
Stap 5
Decoreer eventueel met wat extra partjes citroen.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,67 per persoon.