Mango-kokoslassie met verse munt
Gemakkelijk
5 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Mango lassie met kokos en verse munt
De mango lassie is een vullend drankje op basis van mango en yoghurt, een beetje zoals een smoothie. Het wordt veel gedronken in India, Bangladesh en Pakistan, maar is inmiddels over de hele wereld verkrijgbaar én razend populair. Zeker als ze ijskoud geserveerd worden, zijn ze namelijk een echte tropische dorstlesser.
Je kunt een mango lassie ook heel gemakkelijk zelf maken, met onder andere verse mango en yoghurt. Gebruik wel goed rijpe mango, dat proef je namelijk meteen terug in de smaak. Kun je geen rijpe mango vinden? Ga dan voor mangoblokjes uit de diepvries, die worden rijp ingevroren. Ontdooi ze eventueel voor gebruik in de magnetron of op kamertemperatuur, of verwerk ze bevroren voor een meer verfrissend drankje. In dit mango lassie recept maken we de lassie wat zoeter met een beetje honing en geven we extra smaak met verse munt. Geen munt in huis? Laat die dan gerust weg.
In de blender!
Meng de ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Giet in 2 tot 4 glazen. Serveer koud.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,45 in totaal.