Komkommerrijstsalade
Gemakkelijk
5 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de basmatirijst volgens de verpakking gaar, en laat afkoelen. Pers het sap van de citroen uit boven een kommetje, klop de yoghurt erdoor. Pers de teentjes knoflook uit en roer door de dressing. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 2
Rooster de walnoten in een droge koekenpan, laat ze iets afkoelen en hak in grove stukjes. Was de komkommer en snijd doormidden en vervolgens in plakken van een ½ cm dik. Leg de plakken op elkaar en snijd schuin in stukjes van ½ cm breed.
Stap 3
Schep in een ruime kom de rijst met de komkommer, cranberry’s en dressing door elkaar. Snijd de munt fijn en roer dit erdoorheen. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Stap 4
Brokkel de fetakaas boven de salade en strooi de noten erover. Schenk de olie eroverheen.
Stap 5
Dek de salade af met plastic en bewaar in de koelkast zodat alle smaken kunnen doortrekken.
Tip
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn