Knapperige granola met banaan
Gemiddeld
10 Min
50 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 130 graden.
Stap 2
Doe de havervlokken, noten, rozijnen, kaneel, macapoeder en zeezout in een kom en mix alle ingrediënten
Stap 3
Prak vervolgens de banaan fijn met een vork. Meng de geprakte banaan met de agavesiroop en de olijfolie en voeg het bij het havermengsel. Roer dit nu goed door elkaar.
Stap 4
Klop het eiwit stijf. Let op: het eiwit is pas goed stijf als je de kom ondersteboven kunt houden en het eiwit er niet uitloopt. Schep het eiwit voorzichtig door het mengsel heen.
Stap 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hierover. Bak de granola in ongeveer 40 min tot het bruin kleurt. Controleer af en toe omdat rozijnen snel kunnen verbranden. Mocht dit het geval zijn, dan kun altijd aluminiumfolie over de granola leggen om deze te beschermen.
Stap 6
Laat dan de granola afkoelen.
Tip
Wissel de walnoten of pecannoten eens een keer af met hazelnoten, paranoten of amandelen.