Kiprollade met zoete aardappelpuree en in bruine boter gebakken spruitjes
Gemakkelijk
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Hoe bereid je een kiprollade?
Kiprollade met zoete aardappelpuree en in bruine boter gebakken spruitjes
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Bak de rollade rondom aan in 20 gram van de boter. Schep de rollade in een ovenschaal en bak de rollade volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
Stap 2
Maak de zoete aardappelpuree. Breng daarvoor een pan met ruim gezouten water aan de kook. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet het water weg, stamp de zoete aardappelen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Laat er ook nog een klontje boter in smelten en roer door elkaar. Houd warm tot je de rest gaat serveren.
Stap 3
Maak de spruitjes schoon. Kook ze gedurende 2 minuten in kokend water. Giet ze af en bak de spruitjes nog 5 minuten in een roerbakpan met een scheut olijfolie. Zet apart.
Stap 4
Doe de resterende boter in een pannetje op laag-medium vuur en maak cirkelvormige bewegingen met de pan. Na een paar minuten zal de boter bruin kleuren en naar koekjes ruiken. Haal de boter op dit moment van het vuur.
Stap 5
Haal de kiprollade uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep op elk bord een beetje van de zoete aardappelpuree en verdeel ook de spruitjes over de borden. Lepel de bruine boter over de spruitjes en serveer onmiddellijk.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer 1.89 per persoon.