Kip tandoori met gele rijst en naanbrood
Gemakkelijk
15 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Snijd de kip in blokjes en marineer de kip: In een kom met griekse yoghurt en kruiden naar smaak. Voeg de kipblokjes toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek de kom af en laat de kip minimaal 1 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur langer voor meer smaak.
Bereid de gele rijst volgens de instructies op de verpakking en houd deze warm.
Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kipblokjes toe en bak ze tot ze gaar en goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet deze opzij.
In dezelfde pan voeg je nog 2 eetlepels olie toe. Voeg de Chinese roerbakgroente toe. Bak deze groenten en noten gedurende 3-4 minuten tot ze iets zachter zijn geworden.
Voeg de gebakken kipblokjes toe aan de groentemix en roer alles door. Laat het nog een paar minuten sudderen om de kip weer op te warmen.
Serveer de kip tandoori over de warme gele rijst. Garneer met verse koriander.
Serveer met warm naanbrood aan de zijkant.
Het wordt geserveerd met gele rijst en zacht naanbrood voor een authentieke ervaring. Geniet van deze heerlijke maaltijd!