Katenhaas ovenschotel met aardappelgratin groene asperges
Gemakkelijk
50 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verwijder de folie van de schalen gratin en bak ze 15 minuten in het midden van in de voorverwarmde oven.
Stap 2
Verwijder het folie van de schalen katenhaas. Temper de oven naar 160 °C en zet het vlees bij de gratins in de oven. Braad het vlees in ± 20 minuten bruin en gaar.
Stap 3
Neem het vlees uit de oven. Zet de oven op grillstand en laat de gratins in enkele minuten lichtbruin kleuren. Neem ze uit de oven.
Stap 4
Schep de gratins op een mooie schaal en leg de doorgesneden katenhaasjes erbij. Serveer direct.
Voor extra groenten:
Het is belangrijk om voldoende groenten te eten bij je maaltijd. Schil 200 g bospeen en snijd ze in schuine plakjes. Was en snijd 1 courgette in plakken van ½ cm dik en halveer ze. Verhit 2½ eetlepel Spaanse olijfolie in een wok of hapjespan en bak de wortelplakjes al omscheppend ± 7 minuten. Voeg de courgette toe en pers 1 teentje knoflook erboven uit. Bak de groenten al omscheppend beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer €3.39 per persoon.
Tip
Voor nog meer groenten geef je er een salade van jonge bladsla en een
tuinkruiden saladedressing bij.