Kabeljauwceviche met avocado en grapefruit
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de sjalot of rode ui in flinterdunne ringen. Leg in een bakje met ijskoud water tot gebruik. Halveer de rode peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Stap 2
Snijd de schil van de grapefruit en snijd met een mes (voorzichtig!) het grapefruitvlees tussen de vliezen. Snijd in blokjes van 2-3 cm. Verwijder de schil en pit van de avocado. Snijd het vruchtvlees ook in blokjes van 2-3 cm. Breng op smaak met peper en zout. Hak de koriander grof.
Stap 3
Dep de kabeljauw droog. Snijd in stukjes van 3-4 cm. Meng het limoen- en sinaasappelsap met de extra vierge olijfolie. Meng de kabeljauw met de sjalot, rode peper, grapefruit, avocado en koriander. Schep voorzichtig de dressing erdoor en laat 5-10 minuten op kamertemperatuur staan. Schep de ceviche op vier bordjes en serveer direct.
Prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,69 per persoon.