Japanse ramen met spek en een eitje: een snelle maaltijdsoep
Gemakkelijk
10 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de mie nestjes volgens de verpakking en giet af. Verdeel ze over kommen.
Stap 2
Kook de eieren 8 minuten, spoel ze daarna af met koud water, pel ze en halveer ze. Leg in elke kom met noedels twee halve eitjes.
Stap 3
Bak de speklapjes gaar in een pan op medium tot hoog vuur. Schep uit de pan en bak in dezelfde pan de paddenstoelen gaar. Verdeel zowel het spek als de paddenstoelen over de kommen met de noedels.
Stap 4
Lepel op elk nestje noedels een lepel sojasaus en 100 ml van de warme kippenbouillon.
Stap 5
Maak de maaltijdsoep af met een paar reepjes fijngesneden bosui.
De prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,68 per persoon.