Italiaanse steak tartaar met Parmezaanse kaas en pesto
Gemakkelijk
20 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Haal het uit de verpakking en laat op een bordje rusten.
Stap 2
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes. Snijd het vlees zo klein mogelijk. Snipper de sjalot. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in hele kleine stukjes.
Stap 3
Meng de sjalot, twee derde van de peterselie, de zongedroogde tomaten, olijven, pesto, citroensap en citroenrasp door het vlees. Proef en breng op smaak met peper en zout. Rasp de Parmezaanse kaas grof en meng twee derde door de tartaar.
Stap 4
Breng de rucola op smaak met olijfolie, peper en zout. Verdeel de steak tartaar over vier bordjes. Gebruik eventueel een serveerring om mooie torentjes te maken. Garneer met de resterende peterselie, de Parmezaanse kaas en de rucola.
De prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €2,00 per persoon