Italiaanse pasta met ragù
Gemakkelijk
15 Min
120 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Italiaanse pasta met ragù
Het geheim van een goede pastasaus is om ‘m langzaam op laag vuur te laten koken. Dat zit wel goed met deze pasta met ragù (gehaktsaus met tomaten). Het kost je 15 minuten om de saus op te zetten, daarna laat je ‘m twee uur lang zachtjes pruttelen terwijl je ondertussen wat anders doet.
Pasta met ragù is zo’n typisch simpel Italiaans gerecht dat toch vol van smaak is. Dit gaat een nieuwe favoriet worden, let maar op.
Stap 1
Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan op laag vuur. Laat de rode ui en knoflook in ongveer 10 minuten zacht worden.
Stap 2
Doe de Italiaanse kruiden of rozemarijn en de laurierblaadjes erbij, roer even door. Voeg dan ook het gehakt en de tomatenblokjes toe. Roer alles door elkaar en laat aan de kook komen. Zet dan het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat de ragù 2 uur zachtjes pruttelen.
Stap 3
Merk je dat de saus te dik is? Voeg dan een klein beetje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper. Haal de laurierblaadjes uit de saus en gooi ze weg.
Stap 4
Kook de spaghetti 15 minuten voor de ragù klaar is in flink gezouten water gaar. Giet af en meng door de saus. Maak af met zout en peper en geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak.
Stap 5
Serveer de pasta met ragù warm, met een scheutje olijfolie eroverheen.