Italiaans stoofpotje
Gemakkelijk
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Kruid de kipfilet met peper en zout en snijd in blokjes. Gaar ze aan in een grote pan met een dikke bodem, haal ze daarna uit de pan en zet even apart.
Snijd de rode ui, aubergine en de cherrytomaatjes. Fruit de ui aan in dezelfde pan als de kip met een teen knoflook. Voeg na een aantal minuten de aubergine en de tomaatjes toe en bak even op laag vuur. Voeg vervolgens de rode wijn, het water en het bouillonblokje toe.
Doe de kip terug in de pan en laat het vocht langzaam inkoken op laag vuur voor ongeveer 1,5 – 2 uur.
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke blokjes en kook ze gaar. Stamp ze fijn met een stamper en meng met de crème fraiche, peper en zout.
Serveer de aardappelpuree met het Italiaanse stoofpotje.