Homemade pizza
Gemakkelijk
5 Min
35 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Meng 300 ml lauw water met de suiker, het gist, de olijfolie en wacht tot het mengsel gaat schuimen. Doe de bloem in een andere kom, strooi een snuf zout erover en maak een kuiltje in het midden. Schenk de vloeistof voorzichtig in het kuiltje en meng de bloem er geleidelijk door, eerst met een lepel, daarna met vingers. Kneed het deeg totdat het niet meer plakt en veerkrachtig is (ca. 5 min). Gooi het deeg een paar keer op het werkblad, zo wordt de pizzabodem lekker luchtig.
Stap 2
Leg het deeg in een licht ingevette kom en bedek het met vershoudfolie. Laat het op een warme plaats rijzen tot het dubbele volume in 45-60 min.
Stap 3
Snijd de courgette, de tomaten, de kastanjechampignons en de mozzarella in dunne plakken. Was de spinazie in een vergiet en giet er kokend water over. Zo wordt de spinazie geblancheerd. Pers het water goed uit de spinazie door middel van een stamper of een lepel. Leg ook de mozzarella even op keukenpapier om vocht te absorberen.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bakpapier op het werkblad en bestuif dit daarna met bloem. Rol de bol gerezen deeg uit tot een mooie ronde pizza. Gebruik een rond bord en snijd daaromheen om een perfecte ronde pizza te maken. Zet de pizza nu ca. 5 min in de oven zodat de bodem al een beetje knapperig wordt.
Stap 5
Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer de complete bodem met tomatenpuree. Strooi hier nog wat oregano over. Verdeel de verschillende toppings over de pizza en sluit af met de mozzarella.
Stap 6
Bak de pizza in 8-12 min tot de bodem goudbruin is en de mozzarella is verkleurd. Druppel er voor het serveren nog wat olijfolie over.