Hertenbiefstuk in rodewijnsaus met sjalotten
Gemakkelijk
25 Min
15 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt 15 g boter in een steelpan en fruit hierin de fijngehakte sjalot en knoflook 2 minuten. Voeg de wijn, het water en het bouillontablet toe, breng aan de kook en laat heel zachtjes koken tot er nog ca. 100 ml vocht over is.
Stap 2
Voeg de jam, de room en naar smaak peper toe en breng aan de kook. Kook nog 2 minuten. Voeg 25 g boter toe, breng aan de kook en klop de boter goed door de saus. Zet apart.
Stap 3
Wrijf de hertenbiefstukken in met peper en zout. Laat de resterende boter in een koekenpan bruin worden en bak de biefstukken rondom bruin en naar wens rood of rosé.
Stap 4
Houd de biefstukken warm op een bord onder aluminiumfolie of in de oven (75°C). Bak de sjalotten met de tijm 4-5 minuten op middelhoog vuur in de bakboter. Verdeel de biefstukken over vier borden, schep de sjalotten en wat van de saus erop.
Tip
Lekker met aardappels en geroosterde wortel met peterselie.