Herfstige nasi goreng met pompoen en spekjes
Gemakkelijk
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Dit kun je ook een dag van tevoren doen.
Stap 2
Stop de sjalot, knoflook, pepers en gember in een keukenmachine en maal fijn tot een pasta.
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met zonnebloemolie op middelhoog vuur.
Stap 4
Fruit de pasta tot die begint te geuren. Roer er daarna de ketjap manis doorheen.
Stap 5
Voeg de spekjes toe en bak tot ze gaar zijn. Voeg ook de pompoenblokjes toe en blijf bakken tot die zacht zijn. Daarna is het tijd om de rijst toe te voegen: doe dit in drie delen en blijf de hele tijd goed roeren tot alles knapperig is. Voeg tot slot het limoensap toe en roer alles nog eens goed door.
Stap 6
Verdeel de herfstige nasi goreng over borden en maak af met de gebakken eitjes, kroepoek, wat sambal en bosui.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,46 per persoon.