Havermoutcrumble met stoofpeer en kaneel
Gemakkelijk
15 Min
30 Min
6 Personen
Ingrediënten
6 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snijd ze horizontaal in plakjes.
Stap 2
Meng in een kom de havermout, de patentbloem, de bruine suiker en het kaneel. Voeg de ongezouten boter toe en kneed met je handen tot het mengsel kruimelig wordt.
Stap 3
Verdeel de plakjes stoofpeer over de bodem van de ovenschaal en bedek deze vervolgens met het havermoutmengsel.
Stap 4
Bak de crumble ongeveer 30 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Stap 5
Hak de pecannoten grof. Serveer de crumble in kommetjes met een lepel yoghurt, de pecannoten en eventueel wat extra kaneel.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer € 1,07 per persoon.