Hasselback aardappelen met spekjes, courgette en bietjes
Gemakkelijk
50 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden
Stap 2
Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de aardappelen 5 minuten. Ze hoeven zeker nog niet volledig gegaard zijn, dat doen ze later namelijk nog in de oven. Giet ze af onder koud stromend water.
Stap 3
Dep de aardappelen droog en maak er nu dunne inkepingen in, maar ze snijd ze niet volledig door. Leg de aardappelen op één kant van een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Stap 4
Leg op de andere helft van de bakplaat de stukjes biet, courgette en de spekjes. Sprenkel ook hier wat olijfolie op. Geef het geheel een royale snuf zout en peper.
Stap 5
Zet de bakplaat gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 6
Schep de hasselback aardappelen met de groenten en de spekjes op borden. Lekker met mayonaise.
De prijs van het gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,89 per persoon.