Harira Marokkaanse maaltijdsoep
Gemakkelijk
10 Min
35 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan en fruit de ui en knoflook. Snijd de wortel en selderij in stukjes. Voeg dan alle specerijen toe met een eetlepel water. Laat het een paar minuten sudderen en voeg dan de wortel en selderij toe.
Stap 2
Doe de groentebouillon erbij en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblaadje eruit en voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en linzen toe. Laat alles nog 20 minuten zacht koken. Pureer vervolgens het mengsel licht met een staafmixer.
Stap 3
Mix de kikkererwten erbij en een beetje citroensap. Laat alles nog een paar minuten meekoken. Snijd wat peterselie fijn en strooi dit over de maaltijdsoep. Eventueel met een paar stukjes dadel.
Tip
Lekker met een beetje citroensap en een stukje geroosterd brood. Ook dadels zijn lekker voor erbij.