Groentecurry met kip
Moeilijk
15 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kipfilet in blokjes. Maak de marinade voor de kip in een schaaltje met 1 el olijfolie en voeg 1 tl kerriepoeder, een beetje koriander en een snufje zout toe.
Stap 2
Schil de zoete aardappels, snijd deze in blokjes en kook ze een paar minuten. Hak de rode ui en peper fi jn en snijd de paksoi en tomaten in stukjes.
Stap 3
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit in een wok de kokosolie en fruit gedurende 1 min de knoflook,
ui, rode peper, gember, 1 el kerrie, paprika en chilipoeder. Bak vervolgens de sugarsnaps in dit mengsel 2 min mee. Voeg de kipfiletblokjes erbij en bak die ook nog 2 min.Stap 4
Voeg nu de tomatenpuree, kokosmelk en zoete aardappel toe en laat het geheel 10 min zachtjes koken met de deksel op de pan. Dan kunnen de paksoi, tomaten, 1 tl kerrie, 1 tl paprikapoeder en peper en zout (naar smaak) erbij. Laat dit alles nog 10 min zachtjes koken.
Stap 5
Roer de sojasaus en het sap van de limoen erdoorheen en laat alles nog een paar min nagaren.
Tip
Vervang de kip eens door gamba's.
Bepaalde producten kunnen afhankelijk van het seizoen tijdelijk verkrijgbaar zijn.