Groene asperges uit de oven met wokgarnalen, tomaat en amandel
Gemakkelijk
25 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Groene asperges uit de oven met gemarineerde wokgarnalen, kerstomaatjes en getoaste amandel
Op zoek naar een lekker recept voor groene asperges uit de oven? Zoek niet verder! Maar eerst: wat is eigenlijk het verschil tussen groene en witte asperges? Groene asperges zijn de asperges die boven de grond groeien. Door het groeien in daglicht krijgen ze hun groene kleur, maar zijn ze ook makkelijker te oogsten. Witte asperges groeien onder de grond en blijven daardoor wit. Hierdoor zijn groene asperges over het algemeen goedkoper dan witte asperges. Ook kun je ze een groot gedeelte van het jaar kopen, in plaats van slechts een paar maanden in het voorjaar.
Door naar het recept, want deze is er één om op te slaan. De groene asperges rooster je in de oven, waardoor ze nog hartiger van smaak worden dan wanneer je ze kookt. In combinatie met de gemarineerde wokgarnalen, tomaat en amandel is het net een gerecht uit een restaurant. Ideaal dus als je eters over de vloer krijgt. Lekker als hoofd- of bijgerecht, maar ook in een kleinere portie vooraf.
Stap 1
Verwarm de oven voor tot 220 graden. Snijd de harde uiteinden van de groene asperges, was ze en dep ze droog. Schik ze in een ovenschaal en breng op smaak met een scheut olijfolie, peper en zout. Hussel goed door elkaar en zet gedurende 20 minuten in de warme oven.
Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Stap 2
Verhit een scheut olijfolie op medium vuur en bak de ui glazig. Bak daarin de gemarineerde wokgarnalen. Zijn deze gaar, voeg dan de tomatenblokjes toe en laat nog even meestoven tot de tomatenblokjes zacht zijn. Breng op smaak met een mespuntje gerookt paprikapoeder.
Stap 3
Hak de amandelen fijn met een mes of in de keukenmachine.
Stap 4
Haal de groene asperges uit de oven en serveer met de wokgarnalen en de geroosterde amandelen.
Stap 5
Serveer de kaasfondue met de antipasti. Dippen maar!
De prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 3,79 per persoon