Havermout-worteltaart met fruit
Gemakkelijk
20 Min
60 Min
12 Personen
Ingrediënten
12 Personen
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een springvorm met een doorsnee van 20 of 22 centimeter in met boter en bedek met bakpapier.Stap 2
Hak 50 gram van de notenmelange fijn en smelt de roomboter. Rasp de wortel grof en de gember fijn.Stap 3
Kluts de eieren met de sojadrink in een grote mengkom los. Voeg de gesmolten roomboter toe en meng goed. Voeg nu de gehakte noten, wortel, gember, kaneel en het zout toe en meng kort. Voeg tot slot ook de havermout en rietsuiker toe en meng kort.Stap 4
Giet het beslag in de springvorm en bak 45 tot 60 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Controleer of de taart gaar is door er een satéprikker in te steken. Als het midden nog een beetje nat is, maar de randen droog, is de taart klaar. Laat de granolataart 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder vervolgens de buitenste ring en laat afkoelen tot de taart lauwwarm is.Stap 5
Verwarm ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Hak de resterende noten grof en rooster in de koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen.Stap 6
Top de bovenkant van de granolataart af met de kwark en het diepvriesfruit. Verdeel de gekaramelliseerde noten erover en serveer direct.Granolataart met kwarktopping en diepvriesfruit
Granola is een variatie op krokante muesli en wordt gemaakt van onder andere havermout, noten en zaden. Deze granolataart is een kruising tussen een carrot cake, havermout en granola. Het is een zalig en vooral ook voedzaam gerecht, wat het ook goed doet tijdens de brunch of lunch.