Gourmethapje: zalmspiesjes met kruidenroomkaas
Gemakkelijk
10 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Gourmetten maar!
Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 3x3 cm. Meng met de olijfolie en rijg op de partyprikkers. Breng op smaak met zout en peper.
Rasp de knoflook of hak fijn. Hak de peterselie fijn. Meng de roomkaas met de knoflook, peterselie, citroenrasp, zout en peper.
Bak de zalmspiesjes aan alle kanten 1-2 minuten. Serveer met de kruidenroomkaas.
Ook lekker: besmeer de ongebakken zalmspiesjes met de kruidenroomkaas. Besprenkel een gourmetbakje met olijfolie en leg hierin de spiesjes. Bak met onder- en bovenwarmte in het gourmetstel, zodat de roomkaas ook verkleurt.
Gourmethapjes: Zalmspiesjes met kruidenroomkaas
Gourmetideeën zijn er in overvloed: van schalen vol lekker vlees & vis tot inspirerende vega gourmethapjes. Op de website delen we uiteenlopende recepten voor tijdens het gourmetten met voor iedereen wat wils. Van jong tot oud en van carnivoor tot vegan, er zijn genoeg gourmetideeën voor iedereen aan tafel.
Vis op het gourmetstel wordt steeds populairder. Gelukkig maar, want het is minstens net zo lekker als vlees en groenten. De vis kun je in kleine stukjes snijden en zo bakken in een pannetje of op de plaat, maar je kunt het ook nog iets feestelijker aanpakken. Deze zalmspiesjes met kruidenroomkaas zijn bijvoorbeeld echte allemansvrienden. Je bereidt de zalmspiesjes makkelijk voor, ze garen in korte tijd op het gourmetstel en de kruidenroomkaas is bij iedereen geliefd. Ben je een echte roomkaasfan? Maak dan een dubbele portie en serveer bij brood, vlees, kip en groenten. Of gebruik de restjes de dagen erna op brood of door pasta.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,69 per persoon.