Gevulde peer met vanille-ijs en speculaaskruim
Gemakkelijk
35 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng voor de balsamicosiroop de azijn met de honing aan de kook in een kleine steelpan. Laat zachtjes 8 minuten indikken tot een siroop.
Stap 2
Snijd de peren in de lengte doormidden en snijd de klokhuizen eruit.
Stap 3
Leg de peren naast elkaar in een ovenschaal en lepel op elke helft een theelepel boter. Doe daar bovenop een snuf gemalen kaneel.
Stap 4
Bak gedurende 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de peren afkoelen tot ze lauw zijn.
Stap 5
Verkruimel de bakkersspeculaas ondertussen tot een fijn koekjeskruim.
Stap 6
Serveer de peren op dessertbordjes, druppel of spuit de balsamicosiroop eromheen, schep op elke peer een bol vanille-ijs en lepel er wat van het speculaaskruim over.
Dit gerecht kost ongeveer € 0,59 per persoon.