Gevulde dadels met spek, geitenkaas en pistache
Gemakkelijk
30 Min
10 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de dadels doormidden en verwijder de pit. Leg ze met de openkant naar boven klaar.
Stap 2
Klopt de geitenkaas een beetje los met een vork. Lepel op elke dadel een beetje van de geitenkaas
Stap 3
Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Normaal gezien heb je hier geen vetstof voor nodig: de spekjes bevatten genoeg vet van zichzelf. Lepel een beetje spek op elke dadel.
Stap 4
Pel de pistachenootjes en hak ze fijn. Rooster ze eventueel kort in de pan waar de spekjes in hebben gebakken. Zodra de aroma’s vrijkomen, weet je dat ze klaar zijn.
Stap 5
Lepel de pistachenootjes op de rest van de gevulde dadels. Serveer onmiddellijk.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,03 per persoon.