Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat
Gemakkelijk
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Gevulde avocado’s met spek, ei en tomaat
Een koolhydraatarme leefstijl is soms lastig vol te houden, maar met dit keto recept wordt het een stuk makkelijker. Deze gevulde avocado’s met spek en ei zijn niet alleen heel makkelijk om te maken, ze vullen ook nog eens flink en smaken ontzettend goed. Daarbij bevatten ze zowel eiwitten als gezonde vetten. Tot slot maak je ze makkelijk vegetarisch door de spekreepjes te vervangen door vegetarische kipstukjes of laat dit aspect gewoon helemaal weg.
De gevulde avocado’s zijn een smakelijk gerecht voor tijdens de lunch, maar doen het ook goed als voorgerecht tijdens een etentje. Of je nu koolhydraatarm eet of niet, dit gerecht valt bij veel mensen in de smaak. Eet je onderweg? Snijd de avocado’s dan in blokjes en meng met de andere ingrediënten. Zo heb je heel makkelijk een koolhydraatarme salade voor onderweg.
Stap 1
Breng een pan met water aan de kook. Kook hierin de eieren gedurende 8 minuten. Laat schrikken onder de kraan, pel ze en snijd in kleine blokjes.
Stap 2
Verwarm ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes in hun eigen vet krokant. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie fijn.
Stap 3
Meng de eieren met alle resterende ingrediënten behalve de avocado’s. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Stap 4
Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en schil. Snijd eventueel een heel dun plakje van de onderkant, zodat ze op een bord blijven liggen. Vul de avocado’s met de eiersalade en serveer.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 0,99 per persoon.
Tip
De vulling kun je tot twee dagen van tevoren maken en afgesloten in de koelkast bewaren. Open de avocado het liefst pas vlak voor het serveren. Zo verkleuren ze minimaal en blijven ze mooi groen.