Gevulde aubergine met kruidige gele rijst en kikkererwten
Gemakkelijk
70 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven op de grillstand. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aubergines in 60 à 70 minuten helemaal gaar.
Stap 2
Maak ondertussen de vulling. Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Doe de rijst in een kom en voeg de gehakte noten, kurkuma, gember, zout en peper, honing, peterselie en de kikkererwten toe. Roer goed, proef en voeg eventueel meer zout en/of peper toe.
Stap 3
Roer de Griekse yoghurt met het paprikapoeder in een apart kommetje.
Stap 4
Haal de aubergines uit de oven en snijd ze langs de lengte door. Vul ze met de kruidige rijst en lepel er wat van de paprikayoghurt op.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,69 per persoon.