Geroosterde witte tonijn met een warme bonensalade en gebakken aardappeltjes in de schil
Gemiddeld
5 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Ontdooi de tonijn ruim van tevoren in de koelkast. Kruid met peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met wat olijfolie. Laat dit even intrekken en verwarm in de tussentijd een grillpan.
Stap 2
Meng de bonen, kapucijners en maïskorrels in een pan. Voeg de chilisaus en een scheutje water toe. Breng het geheel even aan de kook. Controleer op smaak en kruid eventueel na met peper en zout.
Stap 3
Bak de aardappeltjes met wat olijfolie krokant in een aparte pan.
Stap 4
Rooster de tonijn in de grillpan aan beide zijden 1 minuut. Neem de tonijn uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
Stap 5
Schep de bonen op de borden, snijd de tonijn in plakjes van ongeveer 1 cm dik en dresseer deze op de salade. Maak de salade met de dressing en serveer de salade met de aardappeltjes apart in schaaltjes.