Geroosterde tomatensoep met bruschetta en rucola salade
Gemakkelijk
10 Min
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg 8 gehalveerde Roma tomaten, rode ui, winterpeen en knoflookteentjes op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en peper, en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten.
Snijd ondertussen de andere twee tomaten in kleine blokjes met ½ rode ui in kleine stukjes meng met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet daarna even opzij.
Pureer de geroosterde groenten samen met de winterpeen in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg water of groentebouillon toe om de gewenste consistentie te bereiken.
Gril de courgette en meng 2 eetlepels olijfolie met 2 tenen geperste knoflook. Verdeel dit over de stukjes stokbrood aan beide zijden en bak goudbruin. Beleg de broodjes met de tomaten salsa en meng de gegrilde courgette met de rucola en wat olie, peper en zout.
Verwarm de soep in een pan op laag vuur en voeg de crème fraîche toe.
Serveer de soep met de bruschetta en de salade.