Geroosterde paasstol met espressoroom en noten
Gemakkelijk
15 Min
10 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Geroosterde paasstol met espressoroom en noten
Hoe kan je die paasstol nou net een beetje lekkerder maken? Precies. Met espressoroom. Dit perfecte paasbrunch idee is de kers op de taart. Of eigenlijk, de espressoroom op je paasstol. Want wie wil dit nou niet eten op een lekkere luie paasochtend? Met het romige van de slagroom, het bittere van de espresso en de ‘crunch’ van de paasstol is dit recept echt om bij weg te dromen.
Tot slot is het nog éxtra lekker om de paasstol even te roosteren in de broodrooster of in de pan te bakken. Zo wordt het een beetje warm en knapperig. Met een lekkere toef room erbij kan jij niet stoppen met eten. Wedden?
Stap 1
Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de roomkaas los en meng de afgekoelde espresso erdoor. Lepel nu voorzichtig de slagroom door het roomkaasmengsel. Zorg dat het zo luchtig mogelijk blijft. Dek af en zet ten minste 10 minuten in de koelkast om op te stijven. Je kunt dit tot 24 uur van tevoren maken.
Stap 2
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op laag tot middelhoog vuur. Rooster hierin de noten tot ze beginnen te geuren en verkleuren. Draai het vuur uit en verdeel de warme noten over een plank. Hak fijn.
Stap 3
Rooster de plakken paasstol krokant in de broodrooster of in een op 200 graden voorverwarmde oven. Gebruik je de oven? Besmeer de stol dan met een klein laagje boter. Verdeel over vier borden en schep een lepel van de espressoroom op elke plak. Garneer met de gehakte noten en serveer direct.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer € 1,15 per persoon.