Gepofte aardappels op 3 manieren
Gemiddeld
10 Min
45 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork. Verpak elke aardappel individueel in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg de ingepakte aardappels op de barbecue, eventueel tussen de kolen, en pof 45 minuten.
Stap 2
Snijd ondertussen de bieslook in fijne ringetjes. Meng met de crème fraîche, het citroensap, de citroenrasp, zout en peper. Zet apart tot gebruik.
Stap 3
Controleer of de aardappels gaar zijn door de pakketjes open te maken en een scherp mesje in de aardappels te steken. Als het mes er makkelijk in- en uitgaat zijn ze gaar. Als dat niet zo is leg je ze nog 10-15 minuten op de barbecue. Laat ze een par minuten rusten zodat ze iets minder heet zijn.
Stap 4
Snijd de aardappels over de lengte in en zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Duw het vruchtvlees van de aardappels vanuit de onderkant iets omhoog en leg ze op een schaal. Schep het crème-fraîchemengsel op de aardappels en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Serveer warm of lauwwarm.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,55 per persoon.
Stap 1
Was de aardappels en prik ze rondom in met een vork. Verpak elke aardappel individueel in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg de ingepakte aardappels op de barbecue, eventueel tussen de kolen, en pof 45 minuten.
Stap 2
Hak ondertussen de cheddarkaas grof. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten uit de groene peper, en snijd fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng de kaas met de groene peper en zongedroogde tomaten. Zet apart.
Stap 3
Controleer of de aardappels gaar zijn door de pakketjes open te maken en een scherp mesje in de aardappels te steken. Als het mes er makkelijk in- en uitgaat zijn ze gaar. Als dat niet zo is leg je ze nog 10-15 minuten op de barbecue. Laat ze een par minuten rusten zodat ze iets minder heet zijn.
Stap 4
Halveer de aardappels in de lengte en verdeel het kaasmengsel over de aardappels. Leg ze nog 5 minuten op de barbecue of totdat de kaas is gesmolten. Haal ondertussen de peterselie blaadjes van de takjes en hak fijn.
Verdeel de aardappels over een schaal. Garneer met de Griekse yoghurt en peterselie.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €0,60 per persoon.
Stap 1
Was de zoete aardappels en prik ze rondom in met een vork. Verpak elke aardappel individueel in een stuk aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Leg de ingepakte aardappels op de barbecue, eventueel tussen de kolen, en pof 35 minuten.
Stap 2
Verwijder ondertussen de pit en schil van de avocado. Prak het vruchtvlees met een vork en doe in een bakje. Snijd de tomaat in zo klein mogelijke blokjes en snipper de rode ui. Haal de korianderblaadjes van de takjes en hak fijn. Meng de avocado met de tomaat, rode ui en koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
Stap 3
Controleer of de aardappels gaar zijn door de pakketjes open te maken en een scherp mesje in de aardappels te steken. Als het mes er makkelijk in- en uitgaat zijn ze gaar. Als dat niet zo is leg je ze nog 5-10 minuten op de barbecue. Laat ze een par minuten rusten zodat ze iets minder heet zijn.
Stap 4
Snijd de aardappels over de lengte in en zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Duw het vruchtvlees van de aardappels vanuit de onderkant iets omhoog en leg ze op een schaal. Schep de guacamole op de aardappels. Serveer warm of lauwwarm.
Prijs van dit gerecht
De prijs van dit gerecht is ongeveer €1,15 per persoon.
Tip
Optioneel: meng wat gekruimelde feta of een flinke lepel Griekse yoghurt door de guacamole voor een extra hartig effect.