Gemarineerde zalm met rijst en Aziatische broccoli
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor een mok rijst houden we anderhalve mok water aan.
Stap 2
Meng in een schaal 3 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel honing en leg de zalm in de marinade.
Stap 3
Kook de broccoli in 4 tot 5 minuten beetgaar. Verhit ondertussen een flinke plens zonnebloemolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes knoflook en de chilipeper in een paar minuten tot de knoflook goudbruin en krokant is. Schep ze uit de olie in een schaaltje en laat een paar minuten afkoelen.
Stap 4
Giet de olie over in een potje (nu heb je lekkere knoflookolie met chili!), maar laat twee eetlepels olie achter in de pan. Zet het vuur laag en voeg de rest van de sojasaus, de sesamolie en het limoensap toe. Proef of alle smaken goed in balans zijn en zet dan het vuur uit.
Stap 5
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalm in ongeveer zes minuten gaar. Keer de zalm halverwege de kooktijd om.
Stap 6
Verdeel de gekookte rijst over de borden. Leg de gekookte broccoli ernaast en druppel de saus eroverheen. Bestrooi met de krokante knoflook. Leg ook de zalm op de borden en maak af met wat zwarte peper.
Tip! Heb je nog krokante knoflookschijfjes over? Bewaar ze dan in de olie, daarin zullen ze krokant blijven.