Gegrilde zalm met pesto van jonge bladsla en minikrieltjes
Gemiddeld
5 Min
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de pittenmix enkele minuten. Pureer de pittenmix met de knoflook, Parmezaanse kaas en 60 ml olie enkele seconden tot de nootjes fijn zijn. Voeg de slablaadjes toe en draai ze kort mee tot een gladde pesto.
Stap 2
Bestrooi de vis met zout en peper, strijk in met een dun laag je olie. Bak de aardappeltjes op hoog vuur in ca. 10 min goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg halverwege de boter toe en schud regelmatig om.
Stap 3
Gril de zalm 4 min op de huid in de pan, keer de zalm om en gril nog 2 min. Schep de sla om met een beetje olie en azijn. Voeg een snufje zout toe. Verdeel alles over 4 grote borden.
Tip
Lekker met gekookte asperges!