Gebraden kip met rode pepersalsa, gele rijst en sla
Gemiddeld
10 Min
80 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210 °C. Zorg dat de kip op kamertemperatuur is. Plaats de kip in de oven en rooster in 1 uur goudbruin en gaar. Draai na 10 min de oven terug naar 200 °C. Haal de kip uit de oven en laat in de zak nog 5 min rusten.
Stap 2
Maak intussen de salsa. Snipper de sjalot in een kommetje en knijp het sap van ½ citroen erboven uit. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Voeg de munt toe en roer alles plus 4 el olie door de salsa. Breng op smaak met zout.
Stap 3
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Schep de sla om met de azijn en olie. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Snijd de kip in stukken en verdeel over 4 borden, schep de salsa over de kip en de rijst ernaast. Verdeel de salade over de borden.