Gado Gado
Gemiddeld
5 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil vervolgens de aardappelen en kook ze in 20 min gaar.
Stap 2
Maak de Chinese kool en sperziebonen schoon, snijd ze in grote stukken en stoom ze gaar. In plaats van een stoompan kan er ook een vergiet op een grote pan gebruikt worden met daarin kokend water. De groenten worden dan een beetje gaar, maar blijven ook nog lekker knapperig. Stoom de groenten voor ongeveer 10 min, maar proef tussendoor of ze niet te hard of te zacht worden.
Stap 3
Fruit de ui in een wokpan en voeg daar de gestoomde groenten bij. Doe vervolgens de rijst bij het groentemengsel en bak 2 min mee.
Stap 4
Kook ondertussen twee eieren 7 min in een pan met kokend water. Laat de eitjes schrikken met koud water en pel ze.
Stap 5
Pak een steelpannetje en doe er alle ingrediënten voor de pindasaus in: pindakaas, water, sojasaus, limoensap, suiker, sambal en 1 geperst teentje knoflook. Roer de pindasaus goed door en laat 3 min op middelhoog vuur pruttelen.
Stap 6
Serveer de Gado Gado met een gekookt eitje, kroepoek, gebakken uitjes en maak af met een flinke lepel pindasaus.
Prijs van het gerecht
Dit gerecht kost ongeveer 1.60 per persoon.
Tip
Is de pindasaus afgekoeld en wat te dik geworden? Doe er twee eetlepels water bij, zet even terug op het vuur en de saus is weer perfect.