Frisse slawraps met kipsaté en mango
Gemakkelijk
20 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Slawraps met kipsaté
Kipsaté hoeft niet altijd een zwaar gerecht te zijn: deze slawraps met kipsaté bewijzen dat het ook lekker licht en fris kan! Heerlijk met de zoete mango en de pittige chilipeper. Hier mag je letterlijk je vingers bij aflikken.
Stap 1
Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak ze in een koekenpan met een beetje olie goudbruin en knapperig.
Stap 2
Maak ondertussen de satésaus. Meng de pindakaas en het water, sambal, ketjap en de suiker in een pannetje. Doe er een eetlepel limoensap bij en breng aan de kook. Roer en wacht tot de pindasaus de gewenste dikte heeft en warm is. Proef en voeg eventueel meer limoensap toe. Zet even opzij.
Stap 3
Snijd de gebakken kippendijen in reepjes.
Stap 4
Leg de taugé in een vergiet en giet er wat kokend water overheen. Was de sla en scheur de blaadjes voorzichtig los.
Stap 5
Zet de sla, blokjes mango, taugé, bosui, chilipeper, kip en gebakken uitjes klaar in kommetjes. Schep de pindasaus ook in een bakje. Zet alle kommetjes op tafel en laat iedereen aan tafel zijn eigen slawraps met kipsaté vullen.
Tip
Wil je dit gerecht meer vullend maken? Voeg dan ook wat gekookte rijst toe aan de slawraps.