Franse Croque Madame met groene salade
Gemakkelijk
10 Min
2 Personen
Ingrediënten
2 Personen
Bereidingswijze
Franse Croque Madame met groene salade
Je hebt tosti’s en je hebt Franse croques: de croque monsieur en de croque madame. De croque monsieur is een tosti met bovenop een laag béchamelsaus met vaak nog wat gegratineerde kaas. De croque madame bevat die laag niet, maar wel een gebakken spiegelei. Dit recept is voor een croque madame, met daarnaast een groene salade en cocktailsaus.
Een gerecht kan nog zo’n sjieke titel hebben, in feite is het dus gewoon een tosti met een ei erop. Deze croque madame is dan ook niet moeilijk om te maken. Door de croque in een pan te bakken wordt het brood mooi goudbruin krokant, zonder dat hij te veel plet. En bak je het spiegelei met de dooier nog zacht, dan heb je bij het eten er een extra sausje bij.
Stap 1
Maak eerst de cocktailsaus. Roer daarvoor de ketchup met de mayonaise in een kommetje en zet apart.
Stap 2
Halveer de komkommer en snijd in dunne plakjes. Doe deze samen met de sla melange in een mengkom en breng op smaak met zout, peper en een scheut olijfolie. Zet apart.
Stap 3
Leg 4 sneetjes brood op een snijplank en beleg de helft met kaas en ham. Leg de lege helften daar bovenop. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak de croques langs beide kanten goudbruin.
Stap 4
Schuif de croques op twee borden maar zet het vuur niet uit. Bak in dezelfde pan twee spiegeleitjes.
Stap 5
Schuif de gebakken eitjes op de croques en serveer de Croque Madame met de groene salade en de cocktailsaus.
Prijs van dit gerecht
Dit gerecht kost ongeveer €0,99 per persoon.
Tip
Besmeer voor een extra krokante buitenkant het brood met een dunne laag mayonaise. Bak in een pan zonder boter en geniet!