Fish & Chips
Gemakkelijk
5 Min
30 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op grillstand, 200°C. Was ondertussen de wortel, aardappel, zoete aardappel en snijd eventueel donkere plekken weg. Snijd de aardappelen in dikke plakken en maak hier losse frieten van, let op dat de stukken allemaal ongeveer 0.5 cm zijn. Snijd de wortel een keer doormidden en snijd hier ook frieten van in ongeveer dezelfde grootte. Leg alles nu op een bakplaat met bakpapier en let op dat de stukken elkaar niet raken. Druppel hier olijfolie op en zet ze voor ongeveer 20 min in de oven. Meng het tussentijds even door elkaar, zodat alle zijdes krokant worden.
Stap 2
Bak de vissticks in de koekenpan mooi bruin. Snijd het broodje open en besmeer met mayonaise. Beleg het broodje met wat sla en komkommer en leg de vissticks ertussen.
Stap 3
Serveer het broodje op servetten of bakpapier met de zelfgemaakte frieten ernaast.