Feestelijke knolselderijsoep met peterseliepesto en walnoten
Gemiddeld
25 Min
4 Personen
Ingrediënten
4 Personen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui in ca. 3 min glazig. Voeg de knolselderij, en de aardappelblokjes toe en bak 2 min mee. Schenk er 500 ml heet water bij en voeg de bouillontabletten toe. Breng alles aan de kook en kook in ca. 15 min helemaal gaar.
Stap 2
Rooster intussen de walnoten al omscheppend in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren en schud ze op een stuk keukenpapier. Pureer 1 el van de walnoten met de peterselie de Parmezaanse kaas en 2 el olijfolie met de staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe
Stap 3
Voeg de slagroom aan de soep toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Warm de soep kort door en breng zo nodig op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen, lepel de pesto erop en bestrooi met de rest van de walnoten.
Tip
Vervang voor een vegetarische knolselderijsoep de kippenbouillon door groentebouillon.